Websites

Aanbevolen Websites

Stichting Misbruikt!

Stichting Misbruikt! heeft de ambitie om de landelijk erkende organisatie te zijn waarin de belangen van slachtoffers van seksueel misbruik en van de directe betrokkenen worden behartigd, waar lotgenoten en lotgenoten-activiteiten worden ondersteunt en waar iedereen terecht kan voor informatie. Ook willen wij ondersteuning en samenwerking bieden aan diverse bestaande veldpartijen en de overheid en de daarmee samenhangende organisaties. Misbruikt! werkt nauw samen met reeds bestaande initiatieven. De Stichting wordt beschouwd als het podium voor dé stem van mensen die misbruik hebben meegemaakt en van de direct betrokkenen. Daarbij is er ook aandacht voor de plegers. 

Stichting Spotlight

Stichting Spotlight zet zich in voor kinderen in mensenhandel. Spotlight is een Stichting die belangen behartigt en de stem is van vele overlevenden. Beatrix, Stefanie en Ellen vormen deze groep. Daarnaast heeft Spotlight een achterban van tientallen lotgenoten die de inhoud leveren van wat wij doen. Dit doen ze onder andere door mee te lezen met de officiële brieven en input te leveren voor ons beleid. Wij willen een stem geven aan onze achterban, hoe meer mensen mee doen hoe krachtiger onze stem!

DIS is me

Online project over de ervaringen van mensen met een dissociatieve identiteitsstoornis. In de media wordt regelmatig een stereotiep of negatief beeld geschetst van DIS en voor veel mensen is dat het enige wat ze erover weten. Het online project DIS is me probeert aan de hand van een aantal thema's een realistischer beeld te schetsen van het leven met DIS. Dit doen ze op basis van de anonieme ervaringen van een grote groep mensen met DIS en naasten: hun inbreng is het goud van dit project. 

End Ritual Abuse

Een uitstekende website van specialist Ellen P. Lacter, PhD, psycholoog, uit San Diego, Californië, met een overvloed aan informatie, links naar bronnen en literatuur over ritueel misbruik, controlemechanismen, trauma en dissociatie. 

Organised Abuse

Criminoloog Michael Salter deed de afgelopen vijftien jaar in Australië wetenschappelijk onderzoek naar georganiseerd seksueel misbruik. Hiervoor interviewde hij vijftig (inmiddels) volwassen slachtoffers en zestig deskundigen die met hen werken, waaronder psychologen, psychiaters en medewerkers van de kinderbescherming. Hij heeft vele wetenschappelijke artikelen over het thema gepubliceerd.

Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel (CKM)

Kinderhandel en mensenhandel horen niet thuis in deze wereld. Daarom werd in 2013 het Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel (CKM) opgericht. Het CKM is onderdeel van Fier, een landelijk expertise- en behandelcentrum op het terrein van geweld in afhankelijkheidsrelaties (onder meer loverboyproblematiek). Waar Fier de opvang en behandeling verzorgt van slachtoffers van mensenhandel, pakt het CKM door met onderzoek naar dit fenomeen. Door praktijk en onderzoek te combineren, kunnen ze nog effectiever de strijd aangaan tegen deze moderne vorm van slavernij.

Mission Freedom

Deze Duitse site (met Engelse vertaling) geeft een duidelijke schets van hoe geritualiseerd misbruik werkt en de complexiteit die erbij komt kijken. Ook staat er op deze pagina een (Duitse) animatie die de basis van georganiseerd geweld uitlegt. 

The International Society for the Study of Trauma and Dissociation (ISSTD)

ISSTD is een professionele non-profitorganisatie van gezondheidswerkers en individuen die geïnteresseerd zijn in het bevorderen van de wetenschappelijke en maatschappelijke inzichten van op trauma gebaseerde stoornissen, waaronder posttraumatische stressstoornis, complexe posttraumatische stressstoornis en de dissociatieve stoornissen.

European Society for Trauma and Dissociation (ESTD)

Het voornaamste doel van de ESTD Nederland is het delen en verspreiden van theoretische kennis en praktische vaardigheden over de behandeling en de diagnostiek van dissociatieve stoornissen.  Op deze site komt een overzicht van cursussen en congressen m.b.t. trauma en dissociatie in Nederland.

Simply Psychology

Online psychologie gids voor studenten, leraren en andere geinteresseerden. Voor iedereen die wil leren over theorie of onderzoek, een mentale stoornis beter wil begrijpen, hun relaties wil verbeteren, of op zoek is naar ondersteuning richting gezonder en gelukkiger leven.

Psychotraumanet 

Psychotraumanet is een online informatieportal naar informatie over ingrijpende gebeurtenissen, ondersteund door een informatiecentrum en inhoudelijke experts. De portal bevat (wetenschappelijke) artikelen, nieuwsberichten, interviews, film en geluidsfragmenten. Het richt zich in eerste instantie op wetenschappers, beleidsmakers, onderzoekers en therapeuten. Daarnaast bevat de site ook informatie voor andere relevante beroepsgroepen, verwijzers, veteranen, hulpverleners en getroffenen.

Centrum voor Transitie

Het Centrum voor Transitie richt zich op trauma-sensitieve behandeling, begeleiding en ontwikkeling. Het behandelcentrum Trauma en Transitie houdt zich bezig met behandeling en begeleiding van volwassenen die kampen met de gevolgen van (vroeg)kinderlijk trauma. Daarnaast wordt er vanuit TransitieLAB een divers aanbod voor persoonlijke en professionele ontwikkeling aangeboden.

Trauma Centrum Nederland

Trauma Centrum Nederland richt zich op volwassenen met een Post Traumatische Stress Stoornis (PTSS). In onze behandelprogramma’s ga je effectief en intensief aan de slag met je trauma. Met meer dan 100 medewerkers staat Trauma Centrum Nederland klaar om jou met open armen te ontvangen. Bij ons vind je psychiaters, klinisch psychologen, GZ-psychologen, basispsychologen, orthopedagoog-generalisten, psychomotore therapeuten, beeldende therapeuten en lichaamsgerichte therapeuten.

Trauma en Dissociatie

Over trauma, DIS/AGDS, CPTSS voor lotgenoten, hulpverleners & naasten. Deze website biedt binnen de server een afgesloten plek voor hulpverleners, naasten en andere geïnteresseerden om vragen te stellen aan de welwillende leden en betrouwbare informatie te lezen en toe te voegen over alle (taboe)onderwerpen die komen kijken bij het leven met vroegkinderlijke traumatisering. Zij willen voorkomen dat meer mensen met complexe traumatisering niet behandeld worden uit handelingsverlegenheid door DIS, AGDS en CPTSS uit de taboesfeer te halen. 

Blue Knot Foundation

Blue Knot Foundation, voorheen Adults Surviving Child Abuse (ASCA), is de toonaangevende nationale organisatie die werkt aan het verbeteren van het leven van Australiërs (5 miljoen) die een jeugdtrauma hebben meegemaakt. Dit omvat mensen die te maken hebben gehad met kindermishandeling in al zijn vormen, verwaarlozing, huiselijk geweld in de kindertijd en andere ongunstige gebeurtenissen in de kindertijd.

Caleidoscoop

Caleidoscoop is de landelijke vereniging voor mensen met een dissociatieve stoornis. Vereniging Caleidoscoop heeft als belangrijkste doelen het mogelijk maken van lotgenotencontact en voorlichting geven over dissociatieve stoornissen aan patiënten, behandelaars, naasten en andere belangstellenden.

Fragile Wing

Informatieve website over ritueel misbruik en hulp aan overlevenden. Deze site is allereerst bedoeld voor overlevenden van ritueel misbruik en voor hulpverleners en counselors die zich bezighouden met de hulpverlening aan overlevenden van ritueel misbruik, maar ook voor overlevenden van elke andere vorm van seksueel misbruik en mishandeling die zich hierin herkennen en voor iedereen die zich hierdoor aangesproken voelt.

Hulpverlening na seksueel misbruik

Deze website is een 'wegwijzer in Traumaland'. Er is een zelftest voor seksueel misbruik te vinden, evenals een overzicht van hulpverleners per provincie.  De site bevat informatie voor overlevers en voor therapeuten. 

Empty Memories

Deze website geeft informatie over PTSD (post traumatic stress disorder / posttraumatisch stressstoornis), over dissociatieve stoornissen, artikelen, congressen en boeken. Openbaar beschikbare informatie bedoeld voor studie en wetenschap, die wil bijdragen aan een wereldwijde openbaar toegankelijke beweging.