Video's

Aanbevolen video's

Hieronder delen we de video's met je waarvan wij de betrouwbaarheid, relevantie en kwaliteit hoog inschatten.

Documentaire van het KTGG

Stichting Kenniscentrumg TGG heeft een documentaire laten maken over Transgenerationeel Georganiseerd Geweld (TGG) met als titel: Niets is wat het lijkt. Deze documentaire bevat interviews met behandelaren, overlevenden, politie en een rechtspsycholoog en belicht daarmee meerdere kanten van het thema geritualiseerd misbruik in Nederland. De documentaire is gemaakt door Sander Houwen, Colet van der Ven en Christel Kraaij.

Interview met Michael Salter

Michael Salter is als criminoloog verbonden aan de Universiteit van New South Wales in Australië en is expert op het gebied criminele netwerken en seksueel kindermisbruik. De website organisedabuse.com is door hem ontwikkeld. Hij deed de afgelopen vijftien jaar in Australië wetenschappelijk onderzoek naar georganiseerd seksueel misbruik. Hiervoor interviewde hij vijftig (inmiddels) volwassen slachtoffers en zestig deskundigen die met hen werken, waaronder psychologen, psychiaters en medewerkers van de kinderbescherming. Dit interview door Vincent den Hengst zoomt in op de situatie van TGG in Nederland, het False Memory thema, en hoe te werk te gaan om het bestaan van TGG meer te belichten in Nederland.

Video met Alison Miller
Waarschuwing: deze video kan triggers bevatten. Het kan verstandig zijn om deze video alleen samen met vertrouwd gezelschap te bekijken. Of neem tussendoor een pauze en ga wandelen als dat nodig is. 
 
Dr. Alison Miller heeft een PhD van de University of British Columbia en is een semi-gepensioneerde psycholoog in zelfstandige praktijk in Victoria, British Columbia, Canada. Ze werkt al sinds 1991 samen met overlevenden van geritualiseerd misbruik en mindcontrol. Ze is sinds 2013 een fellow van de ISST-D (International Society for the Study of Trauma & Dissociation). Ze is lid van de Raad van Bestuur van Survivorship, een lid van de adviesraad van het Eleos Support Network (voor geritualiseerd misbruik), en de voorzitter van de Ritueel Misbruik en Mind-Control Special Interest Group (2017) van de International Society for the Study of Trauma and Dissociation. In deze video geeft ze tools voor het verwerken van traumatische herinneringen en doorbreken van mind-control.